2016. április 27. – Európai startup seregszemlének ad otthont 2016. május 23-án Budapesten a SMART 2016 konferencia. A Telekom 13 országot átölelő innovációs versenyének (Telekom Innovation Contest) döntőjében tíz nemzetközi induló tech vállalkozás mérkőzik meg egymással és mutatkozik be a Telekom Innovation Expo keretében. A rendezvény emellett közel 100 hazai és külföldi előadóval a digitalizáció legfrissebb trendjeit vizsgálja a robotikától az okosvárosokon át, az intelligens egészségügyi megoldásokig.

“A Deutsche Telekom számára a startupok az új elképzelések fontos forrását jelentik, folyamatosan keressük az újító szellemű vállalkozókat. Várakozással tekintünk a budapesti Expóra, ahol bizonyára sok briliáns elme találkozik majd” – mondta Dr. Heinrich Arnold, a Telekom innovációért felelős igazgatója és a Telekom Innovation Laboratories nemzetközi vezetője.

A Telekom nemzetközi innovációs versenyén 13 ország – köztük Nagy-Britannia, Németország, Lengyelország és Magyarország – legjobb startupjai szállhatnak ringbe. A verseny döntőjének idén a budapesti SMART 2016 konferencia ad otthont, a fináléban a 10 legjobb csapat mérkőzik meg a Telekom nemzetközi startup szakemberei előtt.

Magyarország egyetlen erőforrása az agy

A SMART 2016 a nemzetközi innovációs verseny mellett közel 100 külföldi és hazai előadó segítségével járja körbe az okostechnológia és a digitalizáció életünk minden területét átszövő hatásait. Szó lesz többek között az okosvárosokról, a digitális egészségiparról, az okos járművekről, az e-közigazgatásról, a kiberbiztonságról, illetve az internetes innovációról. A résztvevők továbbá olyan húsbavágó kérdésekre is választ kaphatnak, hogy milyen lesz Budapest 30 év múlva, hogyan robbantotta fel a digitalizáció a vállalati kommunikációt, vagy miért az emberi agy Magyarország egyetlen erőforrása.

Nyugdíjazzák a bankokat a fintech startupok?

A konferencián számos már sikeres techcég is beszámol tapasztalatiról. A budapesti fejlesztő központtal rendelkező, 1,6 milliárd dollárra értékelt Skyscanner mobilfejlesztési projektjeibe enged betekintést. A Supercharge nevű magyar applikációfejlesztő cég arról tart előadást, hogy hogyan rengetik meg a New York-i albérlet piacot. A Fintech Group pedig arra mutat rá, hogy a pénzügy terén megjelenő technológiai megoldások hogyan válthatják ki rövid időn belül a klasszikus banki szolgáltatásokat.

A rendezvényen a fentiek mellett szó lesz az oktatás és a technológia viszonyáról, a robotikáról, a digitalizáció HR szakmára kifejtett hatásáról, a fejlesztők aktuális kihívásairól és a hazi startupok exportlehetőségeiről is.

További információ és regisztráció: www.smconf.hu // www.facebook.com/smartmobil

###

Támogatók és partnerek

A SMART 2016 főtámogatója a Magyar Telekom. A rendezvény programja az Endless // Mobil és az IVSZ közös szervezésében valósul meg. A rendezvény további támogatói a Microsoft, a Testbirds, a Misys és az AutSoft.

A SMART 2016 támogató egyetemei partnerek: BME (Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem), ELTE (Eötvös Loránd Tudományegyetem), PPKE (Pázmány Péter Katolikus Egyetem), CORVINUS (Budapesti Corvinus Egyetem), CEU (Central European University Business School)

A SMART 2016 partnerei és szakmai partnerei: Telekom Innovation Laboratories, hub:raum, Brill AV Media, IVSZ, IAB, MRSZ, MAKSZ, MMK – Mobilitás és Multimédia Klaszter, Kürt Akadémia, Greenfox Academy, SkyArt, Comp-Let Event&Party Service, BeeSmarter, Cyclick, iMind, MeetUp, Clarus Hostess, myDoo Systems, Blup, MeetUp

A SMART 2016 médiatámogatói: Origo, Index, Adaptive Media, Adverticum, Ads Interactive, BTL.hu, HWSW, Mediaworks, Médiapiac, Klasszik Rádió, gb times, g media, Madhouse, PDM – Pixel Designers Magazin, Centrál Médiacsoport, Időkép, MobilGeeks, PC World, Pharmindex, Player.hu, Perspective Magazin, Taxi Magazin, Napi 1 Ingyenapp, StartupCafe, Androbit, CCO Magazin, MeetOff, Magyar Android Portal, Android.hu, Androlib.blog.hu, BTL

 

További sajtóinformáció:

Hanyecz Imre
Mobil: (+36-70) 273-5655
E-mail: sajto@endlessmobil.hu
www.smconf.hu