A Samsung 2016-os UHD televízióinak valamennyi típusa elnyerte a Digital Europe, az európai IT és fogyasztói elektronikai vállalatokat képviselő testület Ultra High Definition (UHD) TV tanúsítványát. A 62 vállalati tagot és 37 országos szakmai kamarát tömörítő Digital Europe (DE) a digitális technológiai ipar egyik legbefolyásosabb szervezete Európában.

A Samsung 2016-os televíziói az SUHD TV termékcsaládtól a Series 6 UHD televíziókig mind megfeleltek a DE által az UHD TV tanúsítvány megszerzésének feltételeként felállított szigorú szabványoknak, így viselhetik az európai UHD TV emblémát, valamint a Consumer Technology Association (CTA) címkét. A Samsung UHD TV-in már mindkét címke megtalálható lesz az idei IFA kiállításon.

A DE meghatározása szerint a képfelbontás legkisebb eleme a pixel, amely ugyanazt a fényerőskálát képes megjeleníteni, mint a teljes kijelző. A vízszintes és függőleges pixelszámnak a teljes vörös, zöld és kék hármas részképpont-blokkot tartalmaznia kell, nem számítva a további, nem-RGB részképpontokat.

A DE-tanúsítvány elnyerésének további feltételei többek között a következők:

  • A kijelző (például LCD, Plazma, OLED) vagy a kijelzőmeghajtó (például DLP) minimális natív felbontása 3840 x 2160 a 16:9-es képméretaránynál
  • A minimálisan támogatott kolorimetria BT.709 vagy magasabb
  • A kijelzőeszköznek legalább egy olyan végpontok közötti jelútvonalat kell biztosítania a felhasználó számára, amely legalább olyan képkockasebességgel vagy felbontással jeleníti meg az UHD bemenetet, mint amely az UHD-felületen keresztül a forrásból érkezett
  • A kijelzőeszköznek legalább egy olyan végpontok közötti jelútvonalat kell biztosítania a felhasználó számára, amely a megjelenítés előtti feldolgozás során nem csökkenti az UHD bemenet felbontását és képkockasebességét

„Televízióink fontos viszonyítási pontot jelentenek azon vásárlók számára, akik elsőrangú képminőséget kínáló UHD televíziót keresnek, még ha esetleg nincsenek is tisztában a bonyolult műszaki fogalmakkal és technikai vonatkozásokkal – mondta el Simon Sung, a Samsung Electronics Visual Display üzletágának szenior elnökhelyettese. – Biztosak vagyunk benne, hogy a Digital Europe tanúsítványa tovább erősíti a fogyasztók bizalmát, amikor UHD televíziót vásárolnak.”

Szeptembertől a Samsung új üzenetekkel igyekszik az UHD TV-t vásárlók döntését segíteni, felhívva a figyelmet arra, hogy a Samsung készülékeiben található RGB-panelek csökkentik a torzítást, valamint megismertetve a vásárlókkal a kapcsolódó UHD technológiákat.

További érdekes és hasznos cikkek a PixelDesigners magazinban!

[appbox appstore appid ?wpappbox_reload_cache]

PDMtube VIDEÓK