A Dolby Atmos® soundbartól a partihangszórókig — az LG 2017-ben is a zenerajongók kedvében jár.

A hangprojektorok új dimenziója

Az új LG SJ9 soundbar hangprojektor a Dolby Atmos® technológia erejét használja arra, hogy valós mozi-hangélményt teremtsen meg, kecses formaterve pedig bármely enteriőrbe kiválóan illeszkedik. Az SJ9 a legmodernebb hangszórókkal — többek között két erős felfelé irányuló hangszóróval — felszerelve érkezik, így a hallgatót minden irányból gazdag, árnyalt hangzás veszi körbe.

A Dolby Atmos „mozgó” hangzást biztosít, amely a háromdimenziós tér szinte bármely pontjáról érzékelhető, e. Így valósághűbb, lélegzetelállító térhatású hangzás hozható létre az igazán magával ragadó, különleges élmény érdekében. A hangokat külön, független elemként dolgozzák fel, mivel szofisztikált metaadatok használatával a pontos helyük és méretük is egyesével leírható a háromdimenziós térben. Ezeket a hangelemeket a készülék valós időben oly módon rendereli, hogy minden egyes hang a kijelölt helyéről érkezik.

Az LG SJ9 4K Sound funkcióval (Hi Resolution Audio) is rendelkezik, amely minden magas minőségű veszteségmentes hangfájllal kompatibilis, így otthonunkban újra létrehozható az eredeti, stúdióban felvett hangzás. Emellett a SJ9 hang-felskálázó (Sound Upconverting) funkciója a sztenderd hangfájlok minőségét 24bit/192Hz-re javítja, hogy minden zeneszámban észrevehetőek legyenek a finom részletek és az apró különbségek. A készülék a 4K Pass-Through-t is támogatja, így kristálytiszta hangot kaphatunk a felbontás és a kép minőségének romlása nélkül, biztosítva a tökéletesen szinkronizált hang és kép élményét.

Az LG a kiállításon bemutatja elegáns SJ8 soundbar hangsugárzóját is, mely úgy nyújt erőteljes audio teljesítményt, hogy a készülék egy mindössze 38 milliméteres vastagságú házban kapott helyet. Ez a fejlett soundbar tökéletesen kiegészíti az LG új, 2017-es tévékínálatát. A TV Perfect Fit Kit kiegészítővel az SJ8 tökéletesen illeszkedik az egyes LG televíziókhoz, bizonyos készülékek talapzata ugyanis kicserélhető a soundbarra. Az SJ8 számos, az SJ9-ben is megtalálható nagyszerű funkcióval bír: ilyen például a 4K Sound, a 4K Pass-Through, illetve a beépített Chromecast szolgáltatás segítségével történő tartalom-streamelés.

Az LG szintén Las Vegasban mutatja be a rendkívül sokoldalú és erős, 320W-os SJ7 soundbart, amely az ún. „split bar” formatervnek köszönhetően egyaránt elhelyezhető függőlegesen vagy vízszintesen, attól függően, hogy a használója milyen hangzást vár el. Az SJ7 két fele vezeték nélkül kapcsolódik és kiemelkedő sztereó hangzást nyújt. A soundbar egyik fele beépített akkumulátorral is rendelkezik, így egyetlen kapcsoló megnyomásával háttér-hangsugárzóként is alkalmazható, így nyújtva erőteljesebb térhangzás-élményt. Egy másik gomb megnyomásával pedig hordozható módba kapcsolható, azaz teljesen különálló Bluetooth hangszóróként is használható bárhol és bármikor.

Az erőteljes LOUDR hangrendszerek a szórakozás szolgálatában

Az LG LOUDR hangrendszereket a partik szerelmeseire és a zenészekre, DJ-kre gondolva fejlesztették ki: ezek az eszközök erőteljes hangzással teremtik meg a tökéletes bulihangulatot.

A LOUDR CJ98 3,500W hangteljesítmény előállítására képes, amellyel azonnal életteli klubatmoszférát teremt. A CJ98 Party Thruster funkciója segítségével a DJ egy irányító kar eltolásával kontrollálhatja a zeneszám felépítését, így időzítve tökéletesen a basszus- és a fényeffekteket. A CJ98-t emellett számos egyedi vezérlővel, looping gombbal és megosztási funkcióval is ellátták. A karaokerajongók biztosan hasznosnak találják majd a CJ98 változatos énekeffektjeit és Karaoke Star funkcióját, mely képes az énekhangot levenni a dalokból, és segítségével a hangnem is megváltoztatható.

Az LG másik modellje, a LOUDR OJ98 szintén egy rendkívül stílusos, all-in-one hangfalrendszer, ahol a készülék házába rejtett, egyedi hajlított szarv megoldás állít elő hatékonyan akusztikai nyomást, az igazi partihangulatért. Az OJ9 Sparkle Lighting funkciója a zene ritmusára pulzál, a Party Kick Starter funkciója pedig bármely bulit izgalmasabbá tesz azáltal, hogy egy gyorsuló versenyautó motorjának hangját imitálja. Mivel kifejezetten DJ-k számára tervezték, az OJ98 109 centiméteres magassága lehetővé teszi, hogy a Party Thruster és egyéb vezérlők is tökéletesen elérhetők legyenek.

A CES-en az LG bemutatja az FJ7 hordozható parti-audiorendszerét is, melyet maximálisan hordozhatóra terveztek, és 400W kimeneti hangot képes torzításmentesen kiadni. Mivel az FJ7 esetében a mobilitás elsődleges fontosságú, a készüléket kényelmes fogantyúkkal és kerekekkel is felszerelték.

„Az LG izgalmas 2017-es, erőteljes hangzást és kifinomult dizájnt nyújtó audiorendszer-kínálata minden vásárló számára tökéletes választás, legyen szó audiofilekről, akiknek a tökéletes hanghűség alapkövetelmény, vagy a hétköznapi zenehallgatókról” — mondta Brian Kwon, az LG Home Entertainment Company elnök-vezérigazgatója. „A CES-en idén bemutatott rendkívüli termékek egyértelműen mutatják az LG elkötelezettségét, hogy olyan hangeszközöket nyújtson vásárlóinak, melyek minden helyszínhez és eseményhez tökéletesen illeszkednek.”

A CES látogatói maguk is megtekinthetik az LG legújabb audiokínálatát a Las Vegas Convention Center központi csarnokának (Central Hall) 11100-as standján. Az LG CES-en bemutatott termékeivel kapcsolatos további információkért keresse fel a www.LGnewsroom.com weboldalt.

További hasznos és érdekes cikkek a PixelDesigners Magazine digitális magazinban!

Magyarország első és egyetlen ingyenes kreatív digitális magazinja iPadre, nem csak a kreatív szakmákban dolgozók számára!

PixelDesigners Magazine

PDMtube VIDEÓK