Az LG harmadik V szériás okostelefonja páratlan képességeket és funkciókat vonultat fel; az új készülék a dizájn és a csúcsminőségű tartalomkészítés terén is magasra teszi a lécet.

Az LG Electronics a mai napon mutatta be az LG V30-as okostelefont, a cég csúcskategóriás V szériájának legfrissebb tagját. Az LG V30 a V szériás készülékek erősségeire épít, teljesen új mobilos élményt és számos multimédia-funkciót kínálva a felhasználóknak. Az új V30 iparági innovációk sorát vonultatja fel: a mobilpiac első F1.6-os rekeszidejű kameráját és Crystal Clear üveglencséit; a Cine Video módot, amellyel filmminőségű videókat készíthetünk; az első OLED FullVision kijelzőt; a Google személyi asszisztensét és hangfelismerő funkcióját, valamint prémium hangminőséget. A V30 mindezekkel új mércét állít fel a prémiumkategóriás okostelefonok világában. Az újdonság európai bevezetése több lépcsőben zajlik a piaci igényekkel összhangban a cég márkastratégiája szerint.

Videókészítés F1.6 Crystal Clear lencsékkel, Cine Video módban: ahogy a profik csinálják

Az okostelefonos videózás korszakában az LG V30 egyedülálló videós képességeivel magasan kiemelkedik a mezőnyből. A telefon kettős kamerarendszerrel érkezik, amely az iparágban elsőként F1.6-os rekeszű kamerával és világosabb, élénkebb színeket produkáló üveglencsével van felszerelve. Cine Video módba állítva a felhasználók mozifilmszerű videókat készíthetnek vele, bármilyen videós tapasztalat nélkül. A V30 hátoldalán az elsődleges kamera F1.6-os rekesze több fényt enged be, ennek köszönhetően világosabb és dinamikusabb fotókat készíthetünk vele. A Crystal Clear üveglencsék élesebb színeket és tisztább képeket közvetítenek, mint a megszokott műanyag lencsés kamerák. A V30 így az okostelefonokban elérhető legjobb képkészítési funkciókat kínálja. A V30 kettős kamerarendszerének másodlagos lencséje egy újragondolt 13 MP-es, széles látószögű kamera, melyben 66 százalékkal csökkent a képszéli torzítás a V20 készülékhez képest.

Az LG új Cine Video módjával bárki profi videókat készíthet, amihez a Cine Effect és a Point Zoom funkciók adnak segítséget. A felhasználók mostantól egyetlen okostelefonnal is minőségi videókat forgathatnak, különböző mozis műfajokra jellemző színárnyalatokkal megspékelve. Amíg az átlagos kamerákkal csupán a képernyő közepe felé tudunk zoomolni, a piacon elsőként bemutatott LG Point Zoom olyan szoftveres algoritmusokat használ, melyek lehetővé teszik, hogy a látótérben megjelenő bármely tárgyra ráközelítsünk, a zoom csúszka segítségével. A Cine Effect tizenötféle beállításával egyedi, filmszerű képi megjelenést hozhatunk létre, akár a romantikus vígjáték, a nyári kasszasiker, a misztikum, a thriller zsánereinek vagy a klasszikus filmek stílusában. 

Az LG V30 támogatja az LG-Cine Log alkalmazást, amely nagyobb kreatív szabadságot ad a videók készítéséhez. A széles dinamikatartomány és színskála rögzítésének képességével az LG-Cine Log videofájlok a lehető legpontosabb képi részleteket örökítik meg. Az alkalmazással a videofelvételt log gamma-görbével is rögzíthetjük, amely az utómunka során maximális rugalmasságot kínál.

Az új V30-cal a fotózás is különleges élmény. A kamera manuális üzemmódjában a Graphy funkciói bármikor hozzáférhetők, ami teljesen új távlatokat nyit a mobilfotózásban. A Graphy segítségével a fotózás szerelmesei egyszerűen készíthetnek magas minőségben fotókat csupán a téma kiválasztásával és a zárgomb megnyomásával. A kézi üzemmódban a felhasználók profi képek közül válogathatnak a Graphy honlapján vagy mobilalkalmazásában, és a V30-on egyből használhatják is a kiválasztott képek metaadatait, például a fehéregyensúlyt, záridőt, rekesz- vagy az ISO értéket.

Vékony, könnyű dizájn és OLED FullVision kijelző egy kompakt házban

Az LG V30 az OLED FullVision kijelző erősségeire épít egy meglepően kompakt, vékony és könnyű készülékházba költöztetve. Bár a 18:9 képarányú OLED FullVision kijelző nem kevesebb, mint 6 hüvelykes, a V30 8 mm-rel rövidebb és 3 mm-rel keskenyebb az elődjénél, ami biztosabb és kényelmesebb fogást nyújt. 7,3 mm-es vékonyságával és 158 grammos súlyával a V30 a legkönnyebb okostelefon a 6 hüvelykes vagy annál nagyobb kijelzőjű telefonok kategóriájában. Az elő- és hátlapot borító edzett üveg a szélek mentén végig lekerekített, ami karcsú, kompakt hatást kölcsönöz a készüléknek.

A kettős kamerarendszer, amely egy 16MP-es normál látószögű és egy 13MP-es széles látószögű kamerából áll, kisebb, mint a V20 kameramodulja, melynek köszönhetően a V30 hátoldala szinte teljesen lapos. Az egyenletes és éles képek érdekében az elsődleges, normál látószögű kamerát optikai képstabilizátor (Optical Image Stabilization, OIS), elektronikus képstabilizátor (Electronic Image Stabilization, EIS) és egy hibrid autofókusz támogatja, amely mind a lézeres, mind pedig a fázisérzékelő autofókuszt magába foglalja.

A QHD+ (2880 x 1440) felbontású OLED FullVision kijelző az akciófilmek és a pörgős mobiljátékok esetében gyors válaszidőt biztosít, minimális képi utóhatással. A V30 a gyors válaszidőt és a robusztus Qualcomm® Snapdragon™ 835 mobilplatform által nyújtott kivételes grafikát tökéletesen kihasználja, hiszen a telefon támogatja a Daydreamet, a Google csúcsminőségű, mobilos VR platformját. A Daydream felhasználói új világokat fedezhetnek fel, saját VR moziban nézhetik a filmeket, és olyan játékokat játszhatnak, melyekkel egyenesen az akciójelenetek közepében érezhetik magukat.  

Személyre szabott, csúcsminőségű zenei élmény, Hi-Fi Quad DAC támogatással 

A V30 a világhírű audio brand, a B&O PLAY mérnökeinek közreműködésével fejlesztett Hi-Fi Quad DAC technológiával érkezik.  Ez kiemelkedő minőségű, valódi akusztikus hangzással vértezi fel a készüléket, amelyhez a zenei élményt elmélyítő, finomhangolt B&O PLAY fülhallgatókat kapunk. A zenei impulzusválaszok keltette elő- és utócsengéseket a felhasználók háromféle digitális szűrővel szabályozhatják, mérsékelhetik. A hangfrekvenciákat és a decibel skálákat négy előre programozott beállítással lehet keverni és összehangolni, hogy a profi fülhallgatókra jellemző audio minőséget kaphassunk.

A V30 az első olyan okostelefon a világon, amely támogatja a MQA (Master Quality Authenticated) technológiát, mellyel a nagyfelbontású stúdióminőségű audio fájlok egy kisméretű fájlba csomagolhatók, így egyszerűen, könnyen streamelhetők. A V30 hangrögzítési rendszerét olyan mikrofonnal látták el, amely a halk pittyenéstől a mennydörgésszerű dobszólóig terjedő, minden korábbinál szélesebb hangspektrumot ölel át.    

Google asszisztenssel és hangfelismeréssel felszerelve

A V30 Google asszisztense egyedi képességek egész sorát vonultatja fel. Ha azt mondjuk a készüléknek: „OK Google, romantikus Cine Video indul!”, a V30 azonnal megnyitja a romantikus film zsánerére jellemző beállítást.  Ha azt mondjuk, „OK Google, készíts egy széles látószögű szelfit!”, az app széles látószög módban nyitja meg az előlapi kamerát. Fejlett jelfeldolgozásának köszönhetően a V30 akkor is „meghallja” az OK Google parancsot, ha éppen hangos zene megy rajta. A Google asszisztens a V30 és a Google Home használata közben egy sor LG háztartási eszközzel összeköthető, így például a mosógéppel, a szárítóval, a hűtővel, a légtisztítóval vagy éppen a robotporszívóval. Elég annyit mondanunk: „OK, Google, szólj az LG-nek, hogy tiszta ruhára van szükségem!”, és máris indul a mosás.  

A korábbi V szériában bemutatott másodlagos képernyő kínálta kényelem most az új Always-on Display (AOD) funkcióba és a Lebegő értesítési sávba (Floating Bar) költözött. Ha a kijelző inaktív, az AOD helyettesíti a korábbi másodlagos képernyőt azzal, hogy a kijelző feloldása nélkül biztosít azonnali elérést a Quick Tools legfontosabb alkalmazásaihoz és a zenelejátszóhoz. A külön beállítható, félig áttetsző Lebegő ablakot öt különböző applikációval szabhatjuk személyre, hogy a leggyakrabban használt alkalmazásokat gyorsan elérhessük. Amikor nincs szükségünk rá, egyszerűen félrehúzzuk, így nem foglal felesleges helyet a képernyőn.

A V30 négy különböző opciót kínál, hogy tartalmainkat és személyes adatainkat biztonságban tudhassuk. Ha az előlapi kamerát használjuk, az arcfelismerő funkcióval azonnal meg tudjuk nyitni a telefont, anélkül, hogy egyetlen gombot is megnyomnánk még akkor is, ha a kijelző ki van kapcsolva. A hangfelismerő funkció a felhasználó hangját és az általa meghatározott (optimális esetben 3-5 szótagból álló) jelszót egyszerre kódolva oldja fel a telefont. A megbízható ujjlenyomat-olvasó a gyorsaságot és a pontos azonosítást szem előtt tartva a telefon hátlapjára került, de használhatjuk helyette a jól ismert “Knock Code” funkciót is, így elég egy általunk meghatározott mintát rajzolni a kijelzőre a telefon megnyitásához.

Az LG prémiumkategóriás mobilok öröksége: tartósság és védelem

A V30 kifejezetten karcsú és könnyű, ugyanakkor tartós használatra tervezett, ellenálló készülék. Utóbbi tulajdonságát, nagy szakítószilárdságával együtt, az úgynevezett H-Beam kialakításnak köszönheti. A tervezők ezt a modern építészetben használt technológiát követve a készülék sarkait fémkeretbe ágyazták. A telefon elő- és hátlapját a Corning vállalat legmodernebb, Gorilla® Glass 5 típusú edzett üvege védi. A V30 teljesítette az Egyesült Államok Védelmi Minisztériumának 14 kategóriában végzett MIL-STD 810G Transit Drop ellenállósági tesztjét, mely egyúttal a katonai műveletekhez való alkalmasságot is garantálja.

A gyors hőelvezetés érdekében az LG hőleadó csövet és hűtőpadot épített a telefonba. Az IP68-as minősítésű víz- és porállóságnak köszönhetően a V30 bármilyen helyzetben nyugodtan használható. Belseje tökéletesen elszigetelt a portól, és akár 1,5 méter vízbe is merülhet 30 percig, anélkül, hogy ez bármilyen módon veszélyeztetné a működését. A Quick Charge 3.0 gyorstöltő a lemerült telefont mintegy 30 perc alatt tölti fel 50 százalékra, de a tökéletes kényelem érdekében vezeték nélküli töltést is választhatunk. 

„A V sorozat mindig olyan hasznos mobiltechnológiákat vonultatott fel, melyek támogatták a kiváló minőségű tartalmak létrehozását. Ebben a V30 sem kivétel” — mondta Juno Cho, az LG Electronics mobilkommunikációs üzletágának vezetője. „Az F1.6-os rekesznek, a kristálytiszta objektívnek és a Cine Video módnak köszönhetően a telefonnal professzionális képi- és videótartalmak készíthetők, bármilyen különösebb előképzettség nélkül.”

A Game Collection promóció részeként a WRKSHP által fejlesztett Beat Fever nevű zenei játékot 100 dollárnyi kedvezmény felhasználásával, ingyen tölthetik le a vásárlók a Google Play áruházból a V30-ra. Mobiljáték közben az OLED FullVision kijelző és a kiváló hangrendszer minden előnyét kiélvezhetik a felhasználók.

A V30 szeptember 21-től kapható Dél-Koreában, ezután érkezik Észak-Amerikába, Ázsiába, Európába, Afrikába és a Közel-Keletre. A 64 GB-os verzió Aurora Black, Cloud Silver, Marokkó Blue és Lavender Violet színekben érhető el, a 128 GB-os V30+ pedig csak korlátozottan, néhány piacon lesz elérhető. A termék európai bevezetése több lépcsőben történik az LG márkastratégiája és a lokális piaci igények szerint.

A 2017-es berlini IFA látogatói az LG standján, a 18-as csarnokban tekinthetik meg a V30-as modellt.

LG V30 termékspecifikáció:

 • Processzor: Qualcomm® Snapdragon™ 835 Mobile Platform
 • Kijelző: 6 colos 18:9 képarányú QuadHD+ OLED FullVision kijelző (2880 x 1440 / 538ppi)
 • Memória: 
  • V30: 4GB LPDDR4x RAM / 64GB UFS 2.0 ROM / MicroSD (2TB-ig bővíthető)
  • V30+: 4GB LPDDR4x RAM / 128GB UFS 2.0 ROM / MicroSD (2TB-ig bővíthető)
 • Kamera:
  • Dupla hátlapi: 16MP normál látószögű (F1.6 / 71°) / 13MP széles látószögű (F1.9/ 120°)
  • Előlapi: 5MP széles látószögű (F2.2 / 120°) 
 • Akkumulátor: 3,300mAh
 • Operációs rendszer: Android 7.1.1 Nougat
 • Méret: 151.7 x 75.4 x 7.3mm
 • Tömeg: 158g
 • Hálózat: LTE-A 4 Band CA
 • Csatlakozás: Wi-Fi 802.11 a, b, g, n, ac / Bluetooth 5.0 BLE / NFC / USB Type-C 2.0 (3.1 kompatibilis)
 • Színek: Aurora Black / Cloud Silver / Moroccan Blue  / Lavender Violet 
 • Egyéb jellemzők: IP68 víz- és porállóság / MIL-STD 810G ellenállóság / Crystal Clear lencsék / 32-bit Hi-Fi Quad DAC / HDR10 / Daydream / Google asszisztens / UX 6.0+ / Hangfelismerés / Arcfelismerés / Ujjlenyomat szenzor / Qualcomm® Quick Charge™ 3.0 gyorstöltés / Vezeték nélküli töltés 

További hasznos és érdekes cikkek a PixelDesigners Magazine digitális magazinban!

Magyarország első és egyetlen ingyenes kreatív digitális magazinja iPadre, nem csak a kreatív szakmákban dolgozók számára!

PixelDesigners Magazine

PDMtube VIDEÓK