A Samsung Electronics bemutatta a Gear S3-at, a vadonatúj, innovatív okoskarórát, amely tovább erősíti a Samsung vezető pozícióját a viselhető eszközök kategóriájában.

A hagyományos karórák, valamint a művészi szintig fejlesztett órásmesterség által ihletett Gear S3 az értékálló, időtlen külsőt ötvözi a mobiltechnológia legfrissebb vívmányaival, beleértve az IP68 szabvány szerinti vízállóságot, a mobilfizetési lehetőségeket*, az LTE csatlakoztathatóságot**, a beépített hangszórót és GPS-t. Így a Gear S3 minden óragyűjtemény méltó darabjává válhat.

A Samsung Gear S3 kétféle, jól elkülönülő külsővel kapható – frontier (felfedező) és classic (klasszikus) – hogy igazodjon a különböző életstílusú vásárlókhoz. A Gear S3 frontier a kalandvágyó, aktív életmód kiegészítője lehet: markáns stílusában és strapabíró külsejében a forma és a funkció együtt ölt testet. A frontier modell bármilyen helyzetben vagy környezetben megállja a helyét – legyen szó munkáról vagy kikapcsolódásról. A Gear S3 classic – ahogy elődei, a legismertebb, már-már ikonikus karórák is – inkább a minimalista, elegáns stílus képviselője. A classic modell tervezésekor a legapróbb részletre is gondosan odafigyeltek – méretét és alakját úgy választották meg, hogy a mesterien szabott luxuskarórákhoz hasonlóan arányos megjelenésű legyen.

„A Samsung viselhető okoseszközeinek örökségét méltón viszi tovább a Gear S3, amellyel többféle lehetőséget kínálunk vásárlóink eltérő életstílusához igazodva” – mondta Younghee Lee, a Samsung Electronics Mobile Communications üzletág Globális Marketing divíziójának ügyvezető alelnöke. – „A Samsung Gear S2 testre szabható karórafelületével és sokoldalúan használható, forgatható keretével jelentős fejlődést jelentett az okoskarórák kategóriájában. Az új Gear S3-mal kibővítjük a Gear termékcsaládot, és nem csupán egy nagyszerű okoskarórát, hanem egy remek karórát mutatunk be. Az intelligens funkcióknak és a kifinomult, elegáns kialakításnak köszönhetően a Gear S3 jelentős mérföldkövet jelent okoskaróráink kínálatában.”

Berlinben, az IFA kiállításon a Gear S3 standján Ariel Adams, az „aBlogtoWatch”-tól a következőket nyilatkozta: „Mindig is elbűvöltek a luxuskarórák legapróbb részletei. A Gear S3-mal a Samsung mesteri szintre lépett. Ennek bizonyítéka az intuitív, forgatható keret, vagy akár a kontrasztos felületmegmunkálás: ezek azonnal felismerhetővé teszik az igazán remek karórákat. A Gear S3 olyan okosóra, amely a karórakedvelőket ellenállhatatlanul ösztönzi, hogy fontolóra vegyék a hagyományos külsőt a digitális technológiával ötvöző mestermű megvásárlását.”

Mitől is válik mesterművé egy karóra? Erre a kérdésre kereste a Samsung a választ, miközben inspirációt merített a világ számos órásmesterétől, számítva arra az értékes szaktudásra, amely a kifinomult, rendkívül összetett szerkezetek megalkotásához szükséges. A hagyományos karórák által ihletett Gear S3 tervezése nemcsak intenzív kutatáson, hanem a vásárlók, a piacvezető cégek és óraszakértők véleményének pontos megismerésén is alapult. Minden egyes jellemzőt – a kör alakú kerettől kezdve a prémium minőségű felületkezelésen át egészen a csatokig – azzal a céllal tervezték, hogy felidézzék a klasszikus karórák stílusát. Ráadásul a Gear S3 kompatibilis a 22 mm-es óraszíjakkal, így tulajdonosa könnyen testre szabhatja karóráját egy-egy ruhadarabhoz vagy különleges alkalomra.

„A Gear S3 megalkotásakor arra törekedtünk, hogy a hagyományokat ötvözzük a modern technológiával, aminek eredményeként egy rendkívül intelligens okoskaróra született. A nagyméretű órafelületet a világ legkiválóbb óramárkáinak stílusa inspirálta. A technológia legfrissebb újításait klasszikus mesterműbe foglaló Gear S3 biztosan kiállja az idő próbáját” – mondta Yvan Arpa, svájci luxusóra-tervező, aki részt vett a Gear S3 tervezési munkáiban.

Gear-S3-Classic-Lifestyle

A kecses külsővel rendelkező Gear S3 okoskaróra IP68 szabvány szerinti vízállóságot és katonai szintű tartósságot biztosít, így tulajdonosának nem kell aggódnia az időjárás miatt. A Gear sorozatban elsőként a Gear S3 okoskaróra kapott Corning® Gorilla® Glass SR+ üveget, amelyet kifejezetten a viselhető eszközökhöz fejlesztettek ki, hogy tartósabb, a karcolásoknak még jobban ellenálló, kristálytiszta kijelzőt kapjanak eredményül.

A 16 millió színű Always On (folyamatosan aktív), Super AMOLED kijelző szintén kiemeli a Gear S3-at a többi okoskaróra közül. Az Always On kijelző folyamatosan mutatja az időt, nem sötétedik el, így a kifinomult óralap az analóg luxuskarórák érzetét adja.

A Gear S3 egyedi jellemzője, a forgatható keret újabb funkciókkal is bővült. A felhasználó a képernyő megérintése nélkül fogadhat vagy utasíthat el bejövő hívást, illetve némíthat egy emlékeztetőt. Emellett, a kijelzőre írva az üzenetek automatikusan szöveges formátumra konvertálódnak. A felhasználók rövid emlékeztetőket és teendőlistákat is létrehozhatnak, a Reminders alkalmazással pedig még a legkaotikusabb időbeosztás is könnyedén menedzselhetővé válik.

A Gear S3 igazi kényelmet biztosít: tulajdonosának nem kell magával vinnie okostelefonját azokra az alkalmakra, ahol nincs rá feltétlenül szüksége. A beépített GPS funkcióval a felhasználó pontosan figyelheti napi aktivitását, míg a magasságmérővel, barométerrel és sebességmérővel mindent nyomon követhet, a tengerszint feletti magasságtól kezdve a légnyomáson át a hirtelen időjárás-változásig, beleértve természetesen a megtett távolságot és a haladási sebességet is.

Mostantól a Gear S3 tulajdonosok – bizonyos országokban – akár vásárolhatnak is okoskarórájukkal a Samsung Pay for Gear S3* alkalmazás segítségével bárhol, ahol lehetőség van bankkártyával érintéssel fizetni.

A Gear S3 tervezésekor a Samsung a felhasználók biztonságára is gondolt. Veszélyhelyzet esetén a felhasználó jelzést adhat le és elküldheti tartózkodási helyét, így a családtagok, barátok vagy a mentőszolgálat értesülhet a veszélyről olyan esetben is, ha nincs kéznél a mobiltelefon.

Az okoskarórával sokféle alkalmazás válik hozzáférhetővé, például fitness-, zenei, hír-, sport- és utazási applikációk is – amelyek mindegyikét a Gear termékcsaládra (S2 és S3) optimalizálták. A letölthető számlapokkal a tulajdonosok a saját életstílusukhoz illően testre szabhatják a kör alakú kezelőfelületet. Bizonyos alkalmazások és órafelületek közvetlenül a Gear S3 okoskarórára is letölthetők, nem kell közbeiktatni az okostelefont. A fejlesztők és partnerek közötti nyílt együttműködéssel a Samsung tovább bővíti viselhető eszközei kínálatát, és egyedi okoskaróra-élményt biztosít vásárlóinak.

A Samsung egyik partnere, Arik Levy, az ismert művész és formatervező, művészi kivitelű órafelületeket és óraszíjakat is tervezett a legújabb okosórákhoz. Arik Levy leginkább szobrairól, így Kövek sorozatáról, egyedi installációiról és korlátozott példányszámú formaterveiről híres, amelyek mindegyike abból a gondolatból ered, hogy „a világ az emberekről, nem pedig a tárgyakról szól.”

Ahogy Arik Levy elmondta: „Érdekes és élvezetes feladat volt együttműködni a Samsunggal, hogy egyedi, új órafelületeket és óraszíjakat alkossunk a Gear S3 számára. Művészi munkáimból, installációimból és szobraimból inspirációt merítve olyan termékeket alkottunk, amelyeket nemcsak a technika szerelmesei, hanem a művészetet, a gondolat szabadságát és az esztétikumot nagyra értékelő vásárlók is imádni fognak.”

Az Arik Levy által tervezett modern számlapok és óraszíjak az egyes kiválasztott értékesítési csatornákon még az idei évben megjelennek***.

A Tizen rendszer bővítésével a Samsung bemutatja a BMW Personal Mobility Companion alkalmazás és az új Gear S3 integrációját is – így a felhasználók kapcsolatot tarthatnak, nem késnek el, és beoszthatják idejüket, miközben még teljesebb autózási élményben lehet részük. A BMW Connected alkalmazással*** a felhasználók sok egyéb funkció mellett riasztást kaphatnak, ha ideje elindulni a következő úticéljuk felé, ellenőrizhetik a gépkocsi üzemanyagszintjét, kinyithatják az autót a Gear S3 okoskaróra felületén keresztül.

Az okoskarórák közül elsőként a Gear S3-hoz lesz elérhető harmadik felek számára a Samsung Knox Tizen Wearable SDK, így lehetőség nyílik a Samsung hordható eszközein testre szabható alkalmazások fejlesztésére és kezelési funkciók megvalósítására. A Samsung Knox biztonsági platformmal a Gear S3 szélesebb üzleti lehetőségeket nyit meg.

Gear S3 – Termékjellemzők 

  Samsung Gear S3
Samsung-Gear-S3-frontier

Gear S3 frontier

Samsung-Gear-S3-classic

Gear S3 classic

Modell Bluetooth®, LTE Bluetooth®
Kijelző 1,3” kör alakú Super AMOLED

360 x 360, 278 ppi

Színes Always On Display

Corning® Gorilla® Glass SR+

Processzor Kétmagos 1,0 GHz
Operációs rendszer 2.3.2 Tizen alapú platform viselhető eszközökhöz
Méret 46 x 49 x 12,9

62 g (óraszíj nélküli súly)

46 x 49 x 12,9

57 g (óraszíj nélküli súly)

Óraszíj 22 mm 22 mm
Memória 4 GB belső memória, 768 MB RAM
Csatlakoztathatóság 3G/LTE, Bluetooth® 4.2, Wi-Fi b/g/n,
NFC, MST, A-GPS/Glonass
Bluetooth® 4.2, Wi-Fi b/g/n,
NFC, MST, GPS/Glonass
Érzékelők Gyorsulásmérő, giroszkóp, barométer, pulzusmérő, fényérzékelő
Akkumulátor 380 mAh
Töltés Vezeték nélküli töltés (WPC induktív)
Víz- és porállóság IP68 szabvány szerint víz- és porálló

További érdekes és hasznos cikkek a PixelDesigners magazinban!

[appbox appstore appid ?wpappbox_reload_cache]

PDMtube VIDEÓK