Szigorúan tesztelt, új biztonsági jellemzőivel a hamarosan érkező LG G6 magasra teszi a mércét.

A cég minden korábbinál keményebb környezeti hatásoknak tette ki az új telefont, hogy teljesítményét a jelenlegi, gyorsított eljárásoknál mélyrehatóbban tesztelje.

Az életszerű körülményeket szimuláló gyorsított tesztek során a készülékeket többek között a hőmérséklet, a páratartalom, a por- és vízállóság, a beszivárgások és a földre ejtés potenciális károsító hatásai szempontjából figyelik meg. A tesztek teljes kiértékelést adnak az okostelefon alkatrészeiről, az alkalmazásprocesszort, a kijelzőt, az akkumulátort, a kamerát és az ujjlenyomat-olvasót is beleértve.

Az új, összetett környezeti tesztek a külön-külön megfigyelés helyett egy időben több rizikófaktornak teszik ki a készülékeket, hogy az okostelefon alkatrészei sokféle szituációban bizonyíthassanak.

A magasabb szintű megbízhatóság érdekében az LG további két szempontra fókuszál: a hősugárzásra és az akkumulátorkezelésre. A gyors melegedés problémáját a G6 egy beépített hőelvezetővel oldotta meg, az akkumulátor megbízhatósága pedig a tervezés és a tesztelés fázisaiban is kiemelt figyelmet kapott.

Egy megbízható okostelefon megtervezésekor az egyik legfontosabb cél a hő optimális elvezetése. Ha túl magas a hőmérséklet, kényelmetlen kézben tartani a készüléket, de a melegedés a fő oka az akkumulátoridő csökkenésének is. A probléma kiküszöbölésére az LG hőelvezető csövet épített be a G6-ba — ilyen típusú, rézből készült csöveket használnak a laptopokban és asztali számítógépekben is. A G6 hőelvezetője 6-10 százalékkal segíti majd az alkalmazásprocesszor (AP) hőmérsékletének csökkentését. Az LG G6 tervezői emellett az AP és az LCD-t vezérlő integrált áramkör közötti távolságot is megnövelték, amely korábban szintén az emelkedő hőmérséklet forrása volt.

„LG G6 okostelefonunkkal új szintre emeltük a megbízhatóság és a minőség mércéjét” — mondta Lee Suk-Jong, az LG mobilkommunikációs üzletágának szenior alelnöke és globális tevékenységéért felelős vezetője. „A magasabb termékminőség és az eszközök minden korábbinál alaposabb tesztelése révén az LG a továbbiakban is olyan termékeket nyújt a fogyasztóknak, melyekben maximálisan megbízhatnak.”

Az LG G6 telefon február 26-án, a 2017-es MWC-n, Barcelonában mutatkozik be.

További hasznos és érdekes cikkek a PixelDesigners Magazine digitális magazinban!

Magyarország első és egyetlen ingyenes kreatív digitális magazinja iPadre, nem csak a kreatív szakmákban dolgozók számára!

PixelDesigners Magazine

PDMtube VIDEÓK