A Galaxy S8 és S8+ lenyűgöző, gyakorlatilag keretmentes Infinity Display-jel, összekapcsolt szolgáltatás-ökoszisztémával és intelligens kezelőfelülettel csábít.

A Samsung Electronics bemutatta új Galaxy S8 és S8+ okostelefonjait, amelyek a lényegében keretmentes kialakításukkal áttörik az okostelefonok megszokott határait, miközben számos új szolgáltatást kínálnak. A számos új szolgáltatásnak és alkalmazásnak, illetve a magával ragadó vizuális élményt kínáló Infinity Display-nek köszönhetően a Galaxy S8 és S8+ új szintre emelik a telefon funkcionalitását és a kényelmet, megnyitva ezzel a lehetőségek új galaxisát a felhasználók előtt.

„A Samsung Galaxy S8 és S8+ a dizájn és a nagyszerű okostelefonos szolgáltatások új korszakát hozza el, és lehetőséget biztosít, hogy úgy tapasztalhassuk meg a minket körülvevő világot, ahogy még soha – mondta DJ Koh, a Samsung Electronics Mobilkommunikációs üzletágának elnöke. – „A Galaxy S8 és S8+ új mérföldkő a Samsung legendás okostelefonjainak sorában: új szintre, az elérhető legmagasabbra emeltük a biztonság fokát, hogy ismét rászolgáljunk a vásárlóink bizalmára.

Lássunk többet, éljünk át többet!

A Galaxy S8 és S8+ a formatervezés és a funkcionalitás tekintetében a Samsung gazdag örökségét követi. Az 5,8 colos Galaxy S8 és a 6.2 colos S8+ modellben egyaránt az Infinity Display keret nélküli dizájnja köszön vissza, egy gombok és éles sarkak nélküli sima, egyenletes, szinte végtelennek tűnő felületet alkotva. Az eredmény egy igazán magával ragadó, zavartalan vizuális élmény, amely a párhuzamos munkavégzésnek is kedvez. A Galaxy S8 és S8+ kompakt kialakítása kényelmessé teszi az egykezes használatot, az előlapon és hátlapon pedig a Corning® Gorilla® Glass 5 gondoskodik a tartósságról és a minőségi felületről.

Az alapvető Galaxy funkciók új szintre emelve

Az innovatív formaterv mellett a Samsung a csúcstechnológiás belbecsről sem feledkezik meg, a továbbfejlesztett kamera és a megnövelt teljesítmény mellett a készülék az alábbi funkciókkal rendelkezik:

  • Prémium kamera: A Galaxy S8 és S8+ továbbfejlesztett 8 megapixeles, F1,7 intelligens autofókusz előlapi kamerája és 12 megapixeles F1,7 Dual Pixel hátlapi kamerája a megújult képfeldolgozási rendszernek köszönhetően rossz fényviszonyok és nagy zoomigény mellett is tökéletesen éles fotókat készít.
  • Kimagasló teljesítmény: A Galaxy S8 és S8+ csúcsteljesítményének és csatlakoztathatóságának záloga az iparág első 10 nm-es processzora, amely soha nem tapasztalt sebességet és hatékonyságot biztosít. A Gigabit LTE és a Gigabit Wi-Fi csatlakozás lehetősége akár 1 Gb/s átviteli sebességig adott, így a felhasználók rendkívül gyorsan tudnak fájlokat letölteni, függetlenül azok méretétől.
  • Valódi szórakozóközpont: A világ első, az UHD Alliance által Moblie HDR PremiumTM minősítéssel elismert mobilkészülékeként a Galaxy S8 és S8+ képes pontosan visszaadni azokat a vibráló színeket és kontrasztokat, amelyeket kedvenc filmjeink készítői megálmodtak. A Galaxy S8 és S8+ ugyanakkor a játékosokról sem feledkezik meg: az élénk és részletgazdag grafikus megjelenítés a mobilos játékélmény új szintjét hozza el. Emellett a legnépszerűbb játékokat, köztük néhány, kimondottan a Vulkan API támogatással megjelenő újdonságokat tartalmazó Game Pack is gondoskodik a szórakozásról.
  • Globális mobilbiztonsági szabvány: A Galaxy S8 és S8+ a katonai szintű biztonságot nyújtó Samsung Knox biztonsági platformra épül. A Galaxy S8 és S8+ számos biometrikus azonosítási lehetőséget kínál a felhasználóinak: ujjlenyomat-olvasó, íriszszkenner és arcfelismerés egyaránt választható a felhasználói hitelesítéshez.

A Galaxy S8 és S8+ természetesen a Galaxy sorozat alapvető és közkedvelt jellemzőit is továbbviszi, például:

  • IP68 szabvány szerint víz- és porállóság
  • Akár 256 GB-os MicroSD támogatás
  • Always-on kijelző
  • Gyors és vezeték nélküli töltés

A telefon használatának új módjai

A Bixby egy intelligens interfész, amellyel a felhasználók még többet hozhatnak ki a telefonjukból. Az új Bixby gomb megnyomásával könnyedén elérhetjük a Bixby-t és hangvezérléssel, érintéssel vagy éppen szöveges utasításokkal is navigálhatunk a szolgáltatások és alkalmazások között. Indításkor a Bixby hangvezérlő modulja összekapcsolható a Samsung számos beépített alkalmazásával (például Kamera, Névjegyek, Galéria, Üzenetek és Beállítások), de a hangvezérelhető Samsung- és külső gyártóktól származó alkalmazások köre a közeljövőben folyamatosan bővülni fog. A Bixby környezetérzékeny képességeivel személyre szabott módon segít, folyamatosan tanulva felhasználója érdeklődéséből, helyzetéből és helyéből.

A Bixby képfelismerő rendszerének köszönhetően nem csak a vásárlás és a képkeresés egyszerűsödik, de a felhasználók információt is kaphatnak a környékükön található érdekes helyekről. Ahogy a Bixby rendszer egyre növekszik, úgy válik egy mindenütt jelen lévő felületté és kapcsolódik össze újabb és újabb eszközökkel, alkalmazásokkal és szolgáltatásokkal, az életét megkönnyítő új lehetőségeket és élményeket nyújtva ezzel a felhasználóknak.

A mobiltelefonos funkciókon túl

A mobil hatékonyság és az összekapcsolhatóság tökéletes megvalósítása érdekében a Galaxy S8 és S8+ impozáns termék- és szolgáltatáskínálattal egészül ki.

Az egyik ezek közül az Oculus-szal közösen fejlesztett új Gear VR és kontroller. A kényelmes, egy kézzel irányítható és navigálható kontrollerrel fejlettebb mozgásos interakció tapasztalható meg az interaktív VR tartalmak megtekintése során. A Galaxy S8 és S8+ emellett összekapcsolható az új Gear 360 kamerával is, így könnyedén készíthetők 360 fokos 4K videók és 15 megapixeles fotók.

A Galaxy S8-ban és S8+-ban rejlő kapacitás a hatékonyság szolgálatába is állítható: az egyedülálló Samsung DeX az okostelefont biztonságos asztali számítógéppé változtatja. A Samsung DeX használatával a mobiltelefonról történő munkavégzés gyorsabbá és okosabbá válik: a felhasználók megjeleníthetik és szerkeszthetik a telefonjukon tárolt adatokat.

Manapság egyre több IoT eszköz kerül forgalomba és csatlakozik az egyre összetettebb hálózathoz. Ezen segít a Samsung Connect, amely egyszerűsíti a különböző okoseszközök felügyeletét. A Samsung Connect segítségével három egyszerű lépésben aktiválhatóvá válnak az IoT eszközök, hogy ezt követően a felhasználó egyetlen központi alkalmazáson keresztül felügyelhesse valamennyi készülékét.

A Galaxy S8 és S8+ okostelefonon a Samsung Health szolgáltatás is megtalálható, amelyet már havonta 60 millióan, naponta pedig legalább 11 millióan használnak a világ legkülönbözőbb pontjain. A hagyományos fitneszt és egészségmegőrzést újraértelmező Samsung Health nemcsak segít a felhasználóknak edzéseik megtervezésében, de egy új platformot is nyújt a társasági érintkezésre.

A készülék dobozában az AKG by Harman legendás hangzását biztosító új, nagy teljesítményű fülhallgatók is helyet kaptak, felülmúlhatatlan hangminőséget és zenei élményt kínálva a felhasználóknak. A fülhallgatók jobb zajszűrést biztosító hibrid csatornája mellett a kényelmet szolgálja a gabalyodásmentes fémszövet kivitel is.

A Galaxy S8 és S8+ április 28-ától lesz kapható Európában. A felhasználók számos izgalmas szín közül válogathatnak: a készülékek éjfekete, levendula és jeges szürke változatban lesznek elérhetők.

A Samsung Galaxy S8 és S8+ műszaki adatai 

  Galaxy S8 Galaxy S8+
Operációs rendszer Android 7.0
Hálózat LTE Cat. 16*

*Országonként és mobilszolgáltatóként eltérő lehet

Méretek 148,9 x 68,1 x 8,0 mm, 155 g 159,5 x 73,4 x 8,1 mm, 173 g
Processzor Nyolcmagos (2,3 GHz Quad + 1,7 GHz Quad), 64 bites, 10 nm-es
Nyolcmagos (2,35 GHz Quad + 1,9 GHz Quad), 64 bites, 10 nm-es

*Országonként és mobilszolgáltatóként eltérő lehet

Memória 4 GB RAM (LPDDR4), 64 GB (UFS 2.1)

*Országonként és mobilszolgáltatóként eltérő lehet

Kijelző 5,8 col (146,5 mm)1 Quad HD+
(2960 x 1440), (570 ppi)
6,2 col (158,1 mm)1 Quad HD+
(2960 x 1440), (529 ppi)
1 A képernyőátló mérése teljes téglalapként, a lekerekített sarkok figyelembevétele nélkül történt
Kamera Hátlapi: Dual Pixel 12 MP OIS (F 1,7), Előlapi: 8 MP AF (F 1,7)
Akkumulátor 3000 mAh 3500 mAh
Gyors vezetékes és vezeték nélküli töltés
WPC- és PMA-kompatibilis vezeték nélküli töltés
Fizetési funkciók NFC, MST
Csatlakoz-tathatóság Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac (2,4/5 GHz), VHT80 MU-MIMO, 1024QAM
Bluetooth® v 5.0 (akár 2 Mb/s LE), ANT+, USB Type-C, NFC, Helymeghatározás (GPS, Galileo*, Glonass, BeiDou*)

*A Galileo és a BeiDou lefedettsége korlátozott lehet.

Érzékelők Gyorsulásmérő, barométer, ujjlenyomat-érzékelő, girométer, geomágneses érzékelő, Hall-érzékelő, pulzusszámláló, térérzékelő

RGB fényérzékelő, írisz szenzor, nyomásérzékelő

Hang MP3, M4A, 3GA, AAC, OGG, OGA, WAV, WMA, AMR, AWB,
FLAC, MID, MIDI, XMF, MXMF, IMY, RTTTL, RTX, OTA, DSF, DFF
Videó MP4, M4V, 3GP, 3G2, WMV, ASF, AVI, FLV, MKV, WEBM

Samsung DeX – a tökéletes munkaállomás

A Samsung bemutatta a Samsung DeX dokkolót, amely fokozott hatékonyságot biztosít a mobileszközökkel dolgozóknak, miközben lecsökkenti a munkához szükséges hordozható technológiai eszközök számát. A Galaxy S8 és S8+ telefonokkal kompatibilis Samsung DeX Android-alapú megoldásokkal kínál asztali környezethez hasonló, zökkenőmentes felhasználói élményt. A nagyobb kijelző, a billentyűzet és az egér segítségével könnyíti meg többek között az alkalmazásokhoz való hozzáférést, a dokumentumok szerkesztését, az internetes böngészést, a videók megtekintését, valamint az üzenetek megválaszolását közvetlenül az okostelefonról.

A Samsung DeX ideális környezetet teremt a még hatékonyabb munkavégzéshez. A teljesen újragondolt androidos kezelőfelület billentyűzettel és egérrel könnyedén használható, emellett számos átméretezhető ablakkal, környezetérzékeny menüvel és asztali webböngészővel látták el. A Microsofttal és Adobe-bal való szoros együttműködésnek köszönhetően a Samsung DeX okostelefonokon korábban nem elérhető felhasználói felületet és olyan, az asztali alkalmazásokhoz hasonlóan működő Microsoft Office és Adobe mobilappokat kínál, mint az Adobe Acrobat Reader vagy a Lightroom Mobile. Ezenkívül a Samsung DeX lehetővé teszi a munkájukhoz Windows-alapú alkalmazásokat használó szakembereknek és szervezeteknek, hogy biztonságos távoli csatlakozáson keresztül virtuális asztalokhoz férjenek hozzá olyan partnermegoldások segítségével, mint a Citrix, a VMware vagy az Amazon Web Services.

Használat előtt elég egyszerűen belehelyezni a Samsung okostelefont a DeX dokkolóba, mely összekapcsolja a telefont egy HDMI-kompatibilis képernyővel, ezután csatlakoztatni kell a Bluetooth-kompatibilis, illetve USB- vagy RF-típusú billentyűzetet és egeret.

„A mobileszközökkel végzett, modern munka legfontosabb eszköze az okostelefon, melynek hatékony segítséget kell nyújtania a bemutatókhoz, és lehetővé kell tennie a dokumentumok távoli szerkesztését. A Samsung DeX dokkolót a kiemelkedően mobilis szakemberek igényeit szem előtt tartva fejlesztettük ki, hogy egyszerre kényelmes és rugalmas asztali környezetet biztosítsunk számukra” – mondta Injong Rhee, a Samsung Electronics mobilkommunikációs üzletágának műszaki igazgatója – „A mobileszközök hatékonyságának tökéletesítése iránti elkötelezettségünkben osztozó kulcsfontosságú partnereinkkel, így az Adobe és a Microsoft csapatával való együttműködés különösen fontos volt a Samsung DeX fejlesztése során. Az okostelefonok tartalmának és az átküldött adatoknak hatékony védelmet nyújtó, beépített Samsung Knox biztonsági platformnak köszönhetően vállalati ügyfeleink is bizalommal használhatják a Samsung DeX dokkolót. A Samsung DeX újradefiniálja, amit egy okostelefon tenni képes a mobilis munkavégzők hatékonyságának növelése érdekében”

A két USB 2.0-ás portot, Ethernet-kapcsolatot, C típusú USB-bemenetet és ventilátort tartalmazó DeX Station a csatlakoztathatóság terén teljes körű megoldást kínál a felhasználóknak. Ezenkívül az Adaptive Fast Charging (AFC) technológiának köszönhetően a DeX Station dokkolóba helyezett Samsung okostelefon gyorsan tölthető. A Samsung DeX Station a Galaxy S8 és S8+ telefonokkal egy időben kerül forgalomba.

Újjászületett a Samsung Gear 360 kamerája: 360 fokos tartalmak 4K felbontásban

 A Samsung Electronics újratervezte Samsung Gear 360 kameráját a kényelmesebb eszközhasználat érdekében. A megújult, stílusos külső egy 360 fokos tartalmakat 4K felbontásban rögzítő kamerát rejt. A továbbfejlesztett funkciókkal rendelkező ultrakönnyű Gear 360 kompakt megoldás, amely tovább bővíti a Samsung VR-ökoszisztémát.

„Egyre több felhasználó osztja meg élmenyeit videók formájában, ezért olyan könnyen hozzáférhető és innovatív termékeket kínálunk felhasználóink számára, amelyekkel a digitális tartalmak minden eddiginél egyszerűbben létrehozhatók, megoszthatók és közvetíthetők” – mondta Younghee Lee, a Samsung Electronics Viselhető eszközök és mobilkommunikációs üzletágának globális marketing vezetője. „A továbbfejlesztett Gear 360 kamerával a felhasználók minden eddiginél változatosabb tartalmakat rögzíthetnek és oszthatnak meg.”

Továbbfejlesztett funkciókkal a kiemelkedő minőségű 360 fokos tartalmakért

A 4K felbontású videók rögzítésére alkalmas, új Gear 360 kamerával lebilincselően valósághű digitális tartalmak hozhatók létre. A 8,4 megapixeles képérzékelőkkel és Bright Lens F2.2 objektívvel felszerelt dupla halszemoptikáknak köszönhetően a Gear 360 minden eddiginél magasabb felbontású tartalom rögzítésére képes.

A Samsung innovatív technológiájának és szolgáltatásainak köszönhetően a Gear 360 kamerával bármilyen tartalom zökkenőmentesen megtekinthető, szerkeszthető és közzétehető. Legyen szó 360 fokos videóról vagy rögzített képről, a felhasználók több különböző megtekintési mód közül választhatnak. A különböző szerkesztőeszközök és szűrők széles választékával a tartalmak maximálisan testreszabhatók. A kész 360 fokos videókat pedig a felhasználók könnyen átalakíthatják egyszerűen megosztható formátumokba a Gear 360 segítségével.

360 Social Live Broadcast – Maradj adásban!

A Gear 360 kamerával valós időben oszthatók meg a tartalmak. Egy kompatibilis okostelefonnal vagy számítógéppel szinkronizált Gear 360 kamera lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy kiváló minőségű élő közvetítésben osszák meg élményeiket. Emellett, a rögzített tartalmak közvetlenül feltölthetők az olyan népszerű platformokra, mint a Facebook, a YouTube vagy a Samsung VR.

Fokozott kompatibilitás, új élmények

A Gear 360 külső fejlesztésű kiegészítők és állványok széles választékával kompatibilis. A Gear 360 legújabb verziója a Samsung összes élvonalbeli készülékével kompatibilis, beleértve a Galaxy S8 és Galaxy S8+ okostelefont is, valamint a Galaxy S7, Galaxy S7 edge, Galaxy Note5, Galaxy S6 edge+, Galaxy S6, Galaxy S6 edge, Galaxy A5 (2017) és Galaxy A7 (2017) készülékeket. Ezenkívül a Gear 360 fokozottan kompatibilis az iOS-eszközökkel, köztük az iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus és iPhone SE telefonnal, valamint a Windows és Mac rendszerű számítógépekkel is.

A Samsung Gear 360 (2017) termékjellemzői

  Gear 360 (2017)
Kamera Két 8,4 megapixeles, halszemoptikás CMOS kamera
Képfeldolgozó DRIMe5s
Videó MP4 (H.265)
– Dupla lencse: 4096×2048 (24fps)
Kép JPEG
– Dupla lencse: 15 MP
Hang Kodek: ACC
Formátum: MP3, M4A, AAC, OGG
Memória microSD kártya 256 GB-ig
Jellemzők Fényképezési mód
Videó, fénykép, time lapse videó, looping (videó-rávétel), tájkép HDR
Por- és vízálló IP53 tanúsítvány
Kamera üzemmód
Dupla lencse/egylencsés üzemmód
Csatlakoztathatóság Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac (2.4/5GHz)
Wi-Fi Direct
Bluetooth® 4.1
USB 2.0 (C típusú)
Méretek 100,6 x 46.3 x 45,1 mm
Súly 130 g
Akkumulátor 1 160 mAh Li-ion
Kompatibilitás Galaxy S8, Galaxy S8+, S7, S7 edge, Note5, S6 edge+, S6, S6 edge, A5 (2017), A7 (2017) *Android 5.0 vagy újabb, iPhone 7, 7 Plus, 6S, 6s Plus, SE, *iOS 10.0 vagy újabb, Windows, macOS

 

További hasznos és érdekes cikkek a PixelDesigners Magazine digitális magazinban!

Magyarország első és egyetlen ingyenes kreatív digitális magazinja iPadre, nem csak a kreatív szakmákban dolgozók számára!

PixelDesigners Magazine

PDMtube VIDEÓK