Evolúció a gyors és megbízható adattárolásban.

A Samsung bejelentésével egyidőben forgalomba is került a Samsung hordozható T5 SSD, a legújabb hordozható, tartós állapotú meghajtó (PSSD), amely új teljesítményszintet képvisel a külső adattárolásban. A T5 a Samsung legújabb, 64 rétegű V-NAND technológiájával készült, ennek köszönhetően jóval gyorsabb adatátvitelt, megbízható adattitkosítást és kivételes ütésállóságot kínál, így a felhasználók minden eddiginél könnyebben és biztonságosabban férhetnek hozzá a legértékesebb adataikhoz, bárhol és bármikor.

„A Samsung tartós állapotú meghajtóival évek óta rendületlenül tágítja a hordozható adattárolás határait. A T5 hordozható meghajtó is ennek jegyében készült – mondta Un-Soo Kim, a Samsung Electronics márkamarketingért és adattárolásért felelős üzletágának vezető alelnöke. – Meg vagyunk győződve arról, hogy a T5 túlszárnyalja a fogyasztói várakozásokat, mivel a nagyobb átviteli sebesség mellett az eszköz egyúttal pehelykönnyű és zsebben is kényelmesen elfér. Ideális külső adattároló megoldás egyéni vagy hivatásos felhasználó számára, mind a sebesség és tartósság, mind az adatbiztonság szempontjából.”

Samsung T5 SSD csomagolás

Az 540 MB/s átviteli sebesség mellett– amely akár 4,9-szer gyorsabb a külső HDD-knél – az új T5 kifejezetten a tartalomgyártók, üzletemberek és informatikai szakemberek igényei szerint készült, de hétköznapi használatra is azonnali és kényelmes adathozzáférést biztosít. Ezenkívül a T5 74 x 57,3 x 10,5 mm-es (3,0 x 2,3 x 0,4 hüvelyk) méretével egy névjegykártyánál is kisebb, miközben 51 grammos tömegével pehelykönnyű, így kényelmesen elfér a tenyérben. Az alumínium borítású eszköz kétféle metálszínben kapható – Mélyfekete (1 TB és 2 TB kapacitású modellek) és Igéző kék (250 GB és 500 GB kapacitású modellek).

Mozgó alkatrészek híján és ütésálló belső vázának köszönhetően a T5 az akár 2 méter (6,6 láb) magasságból történő véletlen leejtést is elvisel. A PC és Mac számítógépekre elérhető Samsung Portable SSD szoftver (A szoftver futtatásához Windows 7, Mac OS X 10.9 (Mavericks), Android 4.4 (KitKat) vagy ezek újabb változata szükséges. Elképzelhető, hogy a Windows, Mac és Android operációs rendszerek régebbi változatai nem támogatottak. A firmware frissítéséhez PC- vagy Mac-kapcsolat szükséges. Elérhető a Google Play áruházban.) az AES 256-bites hardveres adattitkosítást alkalmazza és rendkívül egyszerűvé teszi az adatvédelmi beállítások megadását, a firmware frissítését, illetve a szoftverfrissítéseket. A még nagyobb kényelem érdekében mobilalkalmazás is elérhető Androidos okostelefonokra és táblagépekre. Ezenkívül a T5 készülékhez két adatkábel is tartozik – egy-egy USB-C és C, illetve USB-C és A végű vezeték –, biztosítva a kompatibilitást a lehető legtöbb eszközzel.

A T5 meghajtóra három év korlátozott jótállás vonatkozik, és augusztus 15-én kerül forgalomba globálisan. Az ajánlott fogyasztói ár 129,99 $ a 250 GB kapacitású modell esetében. További termékinformációért keresse fel a www.samsung.com/T5 webhelyet.

Fő specifikációk

Kategória Samsung T5 hordozható SSD
Kapacitás 2 TB / 1 TB (Mélyfekete), 500 GB / 250 GB (Igéző kék)
Csatolófelület USB 3.1 (Gen 2, 10 Gbps), visszafelé kompatibilis
Méretek (H x Sz x M) 74 x 57,3 x 10,5 mm (3,0 x 2,3 x 0,4 hüvelyk)
Tömeg 51 gramm (1,8 uncia)
Átviteli sebesség Akár 540 MB/s
UASP üzemmód Támogatott
Titkosítás AES 256-bites hardveres adattitkosítás
Védelem Samsung Portable SSD szoftver
Tanúsítványok CE, BSMI, KC, VCCI, C-tick, FCC, IC, UL, TUV, CB
RoHS-megfelelőség RoHS2
Jótállás Három (3) év korlátozott jótállás

További hasznos és érdekes cikkek a PixelDesigners Magazine digitális magazinban!

Magyarország első és egyetlen ingyenes kreatív digitális magazinja iPadre, nem csak a kreatív szakmákban dolgozók számára!

PixelDesigners Magazine

PDMtube VIDEÓK