Ha vásárolsz egy Macet, akkor az első lépésekkor beállítódik egy név, ez látszódik majd például a megosztásokkor is. Megmutatom hol tudod megváltoztatni.

Én például sokáig nem is foglalkoztam vele, az a név, pontosabban az a gépnév, ami használatban volt, a Maverick volt, mert ez az OSX verziója még ez volt, amikor ezt az iMacet megvettem. 

Viszont most úgydöntöttem hogy ideje megváltoztatni sajátra, ezért gyorsan meg is mutatom hogy hol lehet ezt megtenni. Ez a név leginkább akkor látszódik, amikor másik mobillal vagy számítógéppel akarsz csatalkozni, és ott kell kiveálasztani hogy melyik nevű géppel akarsz kapcsolatba lépni, mondjuk egy fájl átvitelekor, de a Spotify is felhozza hogy mondjuk a gépen zenét hallgatsz, majd a mobilon elindított a Spotify appot, de szól hogy épp az XY nevű gép használja most.

NÉVVÁLTOZTATÁS

Vagy az Apple menü > Rendszerbeállítások, vagy pedig csak simán a dockkon lévő Rendszerbeállítások appra kattints, és ott válaszd a Megosztás ikont. Az itt felugró ablakban látod a gép nevét, amit bármire át tudsz írni.

Ez a gép hálózati neve is lesz egyben, egy „.local” kiegészítéssel, és a szóközök helyén kötőjelek (-) szerepelnek a névben majd, és nem tesznek különbséget a kis- és nagybetűk között.

Amint az ablakban is látod, arra is van lehetőség hogy a név és a hosztnév eltérjen egymástól, szóval én akár azt is adhattam volna hosztnévnek hogy pdm.local.

Ilyen egyszerű a gép nevét megváltoztatni, ugye hogy nem volt nagy ördöngösség?

Tetszett a cikk? Olvasd tovább a magazinban!

LETÖLTÉS

Papp ÁdámGrafikus, webdesigner, digitálismagazin-szakértő
Több mint 15 éve foglalkozom weboldal és grafikai tervezéssel, illetve a Budapesti Metropolitan Egyetemen oktatok digitális magazin készítést.