2017 májusának első hetében jelent meg először a videófeltöltési lehetőség az üzleti Facebook oldalak borítófotóinál.

A cikk megírásának pillanatában, 3 hónappal a megjelenés után még nem jelenthetnénk ki egyértelműen, hogy egy széles körben elterjedt újdonságról van szó. Bár egyre több cégnél látni kreatív megoldásokat. Magyarországon és külföldön egyaránt, még nyugodtan kijelenthetjük, hogy messze vagyunk az átütő sikertől.

Ha Te is az innovátorok közé tartozol, és szeretnéd az elsők között videóra cserélni a borítófotódat, akkor az alábbi három feltételnek kell megfelelned.

  1. Legyen elérhető az oldaladon az új funkció. Banális feltételnek hangzik, de a mai napig vannak olyan oldalak (a funkció megérkezése után 3 hónappal!), ahol továbbra sem engedélyezi a rendszer a videók feltöltését. Első lépésként tehát ellenőrizned kell, hogy Nálad elérhető-e már az újdonság. Ehhez a Facebook oldaladon menj a borítófotó feltöltéséhez, és keresd meg a „Fotó/videó feltöltése” menüpontot. Ha Nálad ilyen nem szerepel, csak a „Fotó feltöltése”, akkor sajnos várnod kell a megjelenésre. (A Social Mix Facebook oldalán próbálkoztam kategória- és nyelvváltással is, hogy sürgessem a funkció megjelenését, de sajnos nem jártam sikerrel, így nem maradt más választás, mint a várakozás.)
  2. A videó hossza legyen 20 és 90 másodperc közötti. Elsőre túl hosszúnak tűnhet a minimum 20 mp, hiszen sokan rögzítenek egy mindössze 3-4 másodperces felvételt a telefonjukkal azt gondolván, hogy a végtelenített lejátszás miatt mindegy, alapvetően milyen hosszú a felvétel. Sajnos ez a Facebooknak kevés: minimum 20, maximum 90 másodpercig tarthat a videó, különben nem engedi feltölteni a rendszer.

Tetszett a cikk? Olvasd tovább a PixelDesigners Magazine digitális magazinban!

Magyarország első és egyetlen ingyenes kreatív digitális magazinja iPadre, nem csak a kreatív szakmákban dolgozók számára!

PixelDesigners Magazine

mezei-alexandra

Mezei AlexandraKözösségimédia-tanácsadó, Social Mix
Több mint 10 éve foglalkozom online marketinggel; fő kutatási területem a social media és annak üzleti mechanizmusa. Tanácsadóként az optimális közösségi média mix kialakításában segítek a kisvállalkozásoknak.